Super sweet sixteen borrel

28|mei|2015 - 16:24

Op 26 en 27 Mei 2015 hebben wij onze 16e dies gevierd.

Uiteraard moest hier een ludiek thema aan gekoppeld worden en Super Sweet Sixteen lag toch redelijk voor de hand. Met behulp van vele roze linten, een super pretty taart (en dan hebben we het echt over duizend pretty), schreeuwerige tweets en natuurlijk vele enthousiaste Coño’s hebben we een ontzettend gave borrel en breezerproeverij neergezet.

De 26e diende natuurlijk vooral om het (uiteraard ongekend grote) animo van de Demosleden nog net even wat groter te maken zodat we ons de 27e en masse konden bezatten met goedkope cocktails. Met dit doel in ons achterhoofd is er ook een gaaf uitnodigingsfilmpje (KLIK HIER) gemaakt!

Congo Kerstdiner 2014 (duh in 2015)

10|mei|2015 - 20:02

Afgelopen april was het weer zover:

Congo verzamelde zich in grote getale in het lieflijke en pittoreske St. Michielsgestel om daar weer gezamenlijk de kerst te vieren. Traditioneel met een heerlijke maaltijd van een ontelbaar aantal gangen, ditmaal met zorg en liefde bereid door Sophie, Annelies en Elieke.

Sophie's ouders waren zo gastvrij om hun huis en tuin beschikbaar te stellen voor deze hongerige horde. En dat was zeker geen klein gebaar: het kerstdiner werd gehouden in een werkelijk prachtig tuinpaviloen, ontworpen en met de hand gebouwd door de vader van Sophie. De constructiewijze hiervan, die hij ook zelf had bedacht, is zo uniek dat hij zelfs nog even heeft overwogen om er patent voor aan te vragen! De deuren van het paviljoen zijn tegelijkertijd ook constructieve elementen, maar kunnen ook volledig openschuiven om het paviljoen volledig naar de tuin toe te openen. Een prachtige constructie, waar Sophie’s vader echter zelf veel beter over kan vertellen.

Geschreven door een bouwko

Congo Kerstdiner 2014

TrAF 2014

27|november|2014 - 12:25

Zie gingen oehoe oehoe oehoerend hard!

Woensdag 26 november was het weer zover; Congo zette de soos weer op z’n kop met wederom een geslaagde TrAF! Ditmaal kon men de boerenkloffies uit de kast trekken om op de klompen op de hardste boerenrock los te gaan; het thema luidde namelijk ‘Groene Cross’.
Onder genot van de band van Silvin (B-Sharp) die speciaal wat extra thema-nummers hadden ingestudeerd was het feest op ‘Main Stage’ van goed kaliber, of het geclassificeerd kon worden als ‘Høken’ laten we maar aan de echte achterhoekers over.

Na deze hoofdact werd het feest goed afgemaakt met de eigen demos-DJ’s.
Dankzij de goede entree-controle onder leiding van de niet-altijd-even-oplettende Jaara zat de festivalsfeer er gelijk al goed in en ging deze tot in de vroege/late uurtjes door!

PAPAMAMADAG!

14|november|2014 - 10:28

Tamrapapamtadampampampam…

Prachtig tromgeroffel weerklonk er bij de boerderij ’t Wasven, waar we samen met onze papa’s en mama’s een percussieworkshop volgden. De papa’s en mama’s waren overigens allemaal door de kennis en kunde van Paul en Rob bij hun eigen kind ingedeeld (NOT).

Het resultaat was prachtig en fantastisch, aangezien iedereen hard zijn best deed om mooi synchroon te trommelen (de een iets meer synchroon dan de ander). Naast muzikaliteit was er vooral ook veel gezelligheid en gekkigheid, die deels door de rare gezichten van de percussie- meneer veroorzaakt werd.

Na de swingende workshop was het tijd voor het eten, waar stiekem al wat plannen voor een volgende editie van de Papa&Mama-dag besproken werden. Met dikke en volle buiken, deden een aantal mensen nog een rondje Glow, waarna het weer tijd was om te gaan. Het was mooi. :)

Papamamadag 2014

Omelette au fromage

28|juli|2014 - 11:30

Yes! Na maanden wachten gingen we dan eindelijk op Lustrumreis. Onder de muzikale begeleiding van Double Take a.k.a. “Hot girls have problems too! We’re just like you.. Accept we’re hot!” vertrok ons groene clubje richting onze villa in Baillonville! De mooie reis begon met een tussenstop het mooie Valkenburg, waar we de achtjarige in ons los mochten laten op de rodelbaan.  Samen met een intens spelletje laser quest kon de eerste dag al niet meer stuk! Eenmaal in onze mooie villa aangekomen  werd er meteen gebruik gemaakt van onze pingpongtafel en binnenzwembad. Om het verhaaltje iets korter te maken, hierbij een korte impressie van de eerste paar dagen: #CruisingWithTheCabrio #SpeciaalBieren #Swimmingpool #Drunk #Weerwolven  #Happy #Chillen #OndergrondseTunnels #HotGirls #Problems #SkinnyDippenMetKlerenAan #ONeeMijnMobielIsNietWaterdicht #TheSunIsShining #GameOfThronesSpel #WipwappenInHetZwembad #JasperBestuurtDeTrein #EzelenMetBitchslap #YouKnowNothing #SunTan #WakkerWordenMetEmmersWater  #Hangover #HelpDeTrapIsGeblokkeerd #ZoalsTarzanMetZijnLiaanUitHetRaamSlingeren #GlijbaanInHetZwembad #GrottenHebbenOokLastVanDruipers #Lieeeeeeefde

En toen was het klaar met die heerlijke rust.. Want de doorgewinterde reünisten kwamen zich in het weekend aansluiten bij ons feestende clubje. Na een heerlijk aankomst shotje werd het snel op een zuipen gezet, waarvan iedereen de dag erna spijt had. Vergezeld door deze gezellige kater werd er begonnen aan de verassingsontgroening van Jasper. Na een trouwe 7 jaar bij Congo te hebben gezeten en daarvan 6 jaar in een andere stad of land te hebben gewoond, was het dan toch tijd om afscheid te nemen van onze geliefde Jazz. Nadat Jazz zijn mooie playboybunnypakje had aangetrokken en kusjes had verzameld van mooie mademoiselles, mochten we ons ontspannen op een mooie kajaktocht, uhm, of toch zwemtocht? Na nog een avond hard zuipen en een spontane bier- en kaasproeverij, hebben ook de reünisten mogen genieten van het zwembad tijdens de activiteit van Generatie Pieterburen Bitch. Mooie zwemroutines, falende krattentorens, geslaagde adjes en geweldige winnaars hebben we daar mogen aanschouwen. Dit alles moest wel afgesloten worden met een feestje door de enige echter DJ-Tub met zijn #dropknop! Whoop! Whoop! Hèt ultieme einde van een ultieme lustrumreis!

Congo Bantus (band + cantus) lustrum 2014

01|juni|2014 - 14:53

Zoals het goede studenten betaamt, houden ook wij ontzettend van een mooie cantus op z’n tijd. Met ons derde lustrum op komst besloten wij dat Demos wel weer eens een cantus kon gebruiken.
Maar dan wel Congo-stijl; “net iets Betààhhh!!!”

Maar wat valt er nou eigenlijk te verbeteren aan een zang- en zuipfestijn? Het lijkt een ideaal recept. Gedeeltelijk is dat ook zo, (het bier-drink-principe is door de jaren heen wel redelijk geperfectioneerd) maar het gezang der Demosleden is nou niet altijd om over naar huis te schrijven. Het enthousiasme is er wel, maar de échte kwaliteit ontbreekt zo hier en daar.

De perfecte oplossing was dan ook snel gevonden in de vorm van de ‘Bantus’; de eerste cantus met begeleiding van een live band. Met onze favoriete Demos-band op het podium en een goed gevulde zaal werd het een avond om nooit meer te vergeten!

Bantus lustrum 2014

Bantus lustrum 2014

Voorjaarsweekend 2014

01|mei|2014 - 12:04

Met het zonnetje op onze rug en onze zonnebril op de neus vertrokken we dit keer op de fiets naar het wereldse Valkenswaard. Na een zeer korte eerste nacht vertrokken we zaterdag naar de opening van Zoo Veldhoven. Samen met de vele andere kleine kindjes hebben we ons de hele middag vermaakt met het aaien en voeren van (gesprekken met) de papegaaien. Om onze geestelijke leeftijd weer iets omhoog te halen, hebben we ons daarna te goed gedaan aan lekkere biertjes tijdens een bierproeverij! Na een welverdiende nachtrust had verassend genoeg de paashaas Congo een bezoekje gebracht en lekkere paaseitjes over het park te verspreiden. Met een uitgebreid paasontbijt in de maag werd het laat in de middag toch weer tijd om in Eindhoven het leuke weekend af te sluiten met een picknick op het grasveldje bij de FeelGoodMarket.

Woepwoep! Groentjes 2014!

19|januari|2014 - 13:34

We're proud to present ...

... groentjes 2014!

Groentjes 2014

Sinterklaas 2013

06|december|2013 - 21:00

Op 6 december is Sinterklaas langs geweest,
samen met alle Congo’s vierde hij dit feest.
Na genoten te hebben van een Sinterklaaswaardig avondmaal,
werd aan de surprises begonnen met veel kabaal.

Van een cd-hoes tot een hamer en een auto,
iedereen had laten zien dat hij surprises kan bouwen als een pro.
Ook aan de gedichten was veel tijd besteed,
dit maakte de gezellige avond dan ook compleet!

Nieuwe groentjes - Generatie 2013

17|januari|2013 - 23:49

Oh yeah!!

Met trots heeft het bestuur gisteravond onze twee nieuwe groentjes ingehamerd!
Wij hebben er zin in en zoals gister al te merken was, de groentjes zeker ook.

Foto Groentjes 2012